dimecres, 9 de setembre del 2009

Els pics de Culfreda

Fa temps que volia tornar a la Bal de Chistau, doncs els seus paratges naturals, boscos, rius i muntanyes encara romanen força verges, potser perquè no son tant coneguts o pel seu accés. Aquest primer cap de setmana de setembre vaig portar al meu nebot en Joan a conèixer aquest preciós indret.

A Es plans de Biados comença el sender PR-HU 114 que acaba al port de La Pez està marcat amb marques blanques i grogues. Nosaltres vam començar la sortida al pla de Tabernés a les 19.30 i en mitja hora tranquil·la érem al bado de Bachimala on hi ha un pluviòmetre i alguns cavalls xafarders que ens van rebre.

El camí aquí trenca a l’esquerra tot seguint el barranc de la Madera , on es torna força pronunciat i zigzaguejant. Desprès de suar la cansalada i veient que es feia de nit vam decidir plantar la tenda. Al matí en una hora i poc vam arribar al port de Cauarerè on una senda amplia primer i mes serpentejant desprès ens porta al pic de Cauarerè 2902 m.

La cresta baixa una mica aquí, però desprès de sortejar dos petits bonys s’arriba fàcilment al primer Culfreda el NW 3031 m. En menys de mitja hora es fan les tres puntes. Magnífic mirador del Posets, Bachimala, La Munia, Mont Perdut etc.

En aquesta cresta ens vam creuar amb multitud de francesos de totes les edats, fins i tot hi anava un home acompanyat d’un gos, això si que es passió !!!

Desprès de les fotos de rigor vam desfer la cresta fins al Port i en unes tres hores vam baixà al pla de Tabernés.

Ascensió realitzada per Joan i Xavier els dies 5,6 de setembre.