dilluns, 16 de febrer del 2009

WILD PLANET 285 m 7C - 7C+(Ae), Roca dels Arcs, Vilanova de Meià

Ferran 1er llarg

El diumenge 15 de febrer del 2009 en Roger , Ferran i Xavi ens plantem a sota de la Wild Planet. Be aquesta és una d'aquestes clàssiques de la Roca dels Arcs que sempre hem tingut ganes de fer. Ens a fallat una mica la meteo, que en principi tenia que ser un dia assolellat, però no ho va ser del tot . Fa un dia fred, amb el cel tapat i un vent gèlid. De tant en tant, com per donar-nos ànims, surt el sol. Finalment ens decidim, ens plantem a peu de via i ataquem.

El primer llarg ens dona la tònica de la via: tot i haver estar re-equipada recentment, ens haurem de buscar la vida. Ni una assegurança, tot i que es pot auto-asegurar fàcilment. En Fer tira amunt i enllaça els dos primers llargs, com volent espantar els mals pensaments de fer-nos enrere, fent via endavant.

Ferran al Ae del 2on llarg

Tot i no ser el L2 complicat , te un ensurt amb “ l’estrep volador”. Vaja que li cau l'estrep al terra en l'atlètic tram d' Ae del segon llarg. Gràcies Fer jo no duia els estreps !!!.

Jo pujo amb ganes de sol i en Roger enfila els artificials xiulant i cantant. Aquests Blasco tenen fusta d’escaladors.

A la R2 en Roger fa una migdiada mentre jo faig la travessa cap a la R3. Una cornisa fácil però aèria em deixa en un artificial. Com que no arribo a l’últim parabolt col.loco un parell d’aliens, poso l’estrep i surto en lliure uns quants metres fins a la R3. Aquesta és una de les travesses que he passat mes por, deu n´hi do com tiben alguns cinquens... Al tanto els de segon que el pendul pot ser memorable!!!

Xavi al 3er llarg

Després de la travessa ja estem a la vertical del diedre del mig de la paret. Ara toca allò que ens agrada fer: escalar en lliure. El següent llarg és molt bonic: la roca taronja d’abaix passa a ser gris i té les típiques fissures horitzontals de Vilanova. Disfrutem d’allò més amb amb una diagonal i una placa (L4) i un diedre amb regust clàssic (L5). Les assegurances no abunden: anem col.locant aliens i camalots.

Foto1 Roger 3er llarg, foto 2 Ferran 4 llarg, ja en lliure!!!



Ferran al magnific diedre 5 llarg


Quan sembla que ja no queda més que lo més fàcil, en Roger navega pel L6-7 sense saber massa bé on està la reunió: puja fins a un espit de la via del cantó i torna a baixar per enfilar el camí de la reunió a damunt del sostre. Com que no hi ha cap assegurança en tot el llarg, és perdedor i desorienta molt que a la ressenya marquin una reunió a sota d’una Savina (R6) quan volen dir fer reunió a la Savina. No som els primers en despistar-nos. Metres amunt a l’esquerra de la R7 hi ha un friend amb un mosquetó de seguretat. Algú ha hagut de rapelar d’allà.



Roger sortint del 5 llarg

Finalment encarem l’L8, on la ruta es pot seguir bé gràcies a un parabolt que es veu des del cordino d’un pont de roca a la dreta de la reunió. Arribem a la feixa i en Roger, decidit, ataca l’últim llarg afegit nou a la via. A l’arribada a dalt de la paret es barregen les sensacions d’ alliberació de la tensió amb la satisfacció d’haver escalat una gran via.
















Foto 1 cim, Foto 2 Xavi sortint del 7 llarg

Arribem amb les llums del crepuscle. Els núvols tenyits de rosa donen un color inusual al relleu mentre baixem dient tonteríes. Per dins pensem que és una més per explicar, que gairebé ens queda gran aquesta “Wild Planet” però que finalment és nostra. Mentre tinguem somnis per somniar i anhels per aconseguir, encara estem vius!!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

indescriptible el detall dels mitjons en aquesta última foto, era evident que el fred va ser el nostre company de cordada durant tota la via, au fins al proper repte. (roger)

Anònim ha dit...

Si noi jo tenia tremolics, no se si de por o de fred!!!

Anònim ha dit...

i les fotos de la wild planet? ja no hi són per aqui, envialsi al ferran que aixi les tindrem totes juntes (roger)