diumenge, 26 de desembre del 2010

Burundanga i Cerdito Valiente, Cap del Ras, Àger

Burundanga és una substancia que té el poder de suprimir la voluntat de les persones, fa perdre la memòria de tot lo que succeeix durant el temps que dura el seu efecte. O sigui el que ens va passar a nosaltres en veure la boira al congost de Terradets i que sense saber com, vam aparèixer escalant  a les parets de Cap del ras a Àger.

Quan arriba el fred i la roca a Terradets és tan freda que no pots fer més de un llarg sense perdre el tacte de les mans, ha arribat el moment de fer cap a Áger. Land of the free, home of the brave; pots escalar en màniga curta quan a altres llocs convé barret de llana i polar gruixut.

Així ens passà: a Terradets feia un vent finet de tan fred i decidim fer cap a dalt del Montsec.

Encert number one.

Parem al bar d’Áger a mirar ressenyes i el Salva, Jesús i companys ens donen la ressenya d’aquesta BURUNDANGA i altres vies. El Xavi i jo ens mirem i li veiem color.

Encert number two.

Pujem cap a dalt. A peu de via, màniga curta i bon humor. La via comença a la dreta del Fanal Nocturn. El Xavi li treu les lleganyes al primer llarg: coloca un parell de aliens abans de la primera assegurança, un xic alta. Després, bufar i fer ampolles. La R1 es compartida amb Fanal Nocturn.

IMGP0919PB090019IMGP0925

El següent llarg va a la dreta, però està una mica trencat i hi ha metres fins la primera xapa. Amb calma i bon fer surt. L’L3 té un desplom petit al mig i s’intueix un pas potent: el Xavi s’ho gestiona a la “dolce far niente”, col.loca un friend abans del sostret persiaca i continua amunt per un soberbi mur fins a la reunió. L4, quin plaer i quin disfrute de cantos i ratlles tipo Meia quan Vilanova era Vilanova i ma mare festejava...

PB090024IMGP0923IMGP0929PB090021PB090025

L5, llarg fàcil de relleno, et deixa en una feixa que és com si el penúltim llarg el tornessis a començar de terra. L6: aquí les coses passen a castany oscur; una sortida que no hi ha manera de veure-li ni en lliure ni de cap manera per arribar a la primera xapa. Per fi després de provar i provar m’estiro a lo Burmarflash i arribo a la xapa. Repós obligat i ala, de travessa cap a la esquerra. Uf, uf, e finet, això... grrrr, grrr, quina placa... nen... i quan ja sortia per una fissura a la dreta em patina un peu i sense controlador aeri me’n vaig de vol.

Good landing. Recuperem unes pulsacions més normaletes i finiquitem el llarg.

En Xavi poc després es fa amb l’L7, dit i fet, pan comido. La cordada de la dreta, a l’Alba Artigas treu el nas a la carena a veure si estem bé i s’acomiaden mentre nosaltres acabem la nostra feina.

En general la via està ben equipada, però cal portar algun catxarret per les excursions. El penúltim llarg és el més dur, sortida cafre i encara hi ha tonyina a la placa de dalt. Com diu el Luichy, llargs 3,4 i 6 fantàstics.

IMGP0931 Burundanga

Fem un petit mos a dalt, disfrutant del sol que encara escalfa i ens possen en camí cap a baix. Al passar a prop de la placa de les vies Chica sin voz i altres, ens animen a pendre-li la mida a una, sense saber que és ni on acaba.

Encert number three.

Sense saber massa com, hem fet una vieta de quatre llargs, no mos cap rapelar (surtim per dalt i retrobem el camí de baixada). Això si, un pas punyeter del segon llarg sens atravessa i no hi ha manera de treure’l. Després al bar mos assabentem que és la Cerdito Valiente i el pas en qüestió, un 6a. Sembla que no acabem de consolidar grau.... mos deu faltar experiència...

I per acabar, i en homenatge al nom de la via, nem a intoxicar-nos al bar amb bocata psicodèlic i birra refrescant. Delirium Tremens pels nostres dits.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Xavi soc el Jaume del roco. veig que encara no has penjat lo que vau fer a "la chica del martini" si la vau fer o no. ja m'hagues agradat ja... t'ho escric aqui perquè no se el teu mail. ja me'l passaràs. espero hagueu disfrutat a"la chica" i espero poder-me apuntar a la pròxima. Taluego...

Anònim ha dit...

quin parell de lastirs, provablement una de les cordades Lleidatanes mes fortas, felicitats parell.

Lo nico.