dissabte, 28 de novembre del 2009

Roca Narieda, Via postres de músic 615m/V+

Fa un temps que haviem fet La via Xelo-Bam a la Roca Narieda i ens va causar una gran impresió, així que teniem ganes de tornar per allí. Vam triar la cara sud de la paret doncs feia força fred aquell dia i de bon matí sortim de Lleida en Roger, en Ferran i Jo mateix. Tirem fins Coll de Nargó, i agafem la carretera cap a Sant Llorenç de Morunys...creuant el riu arribarem al trencall cap a l'esquerra cap al poble de Canelles, en poc trobem un aparcament a l'esquerra i ja tenim al davant la paret. baixarem per un cami fins una masia i encararem la paret per petits caminets fins peu de via (45 min aprox). A peu de via "PM" i el primer parabolt bastant amunt, això ens mostre la tònica d’aquesta via!!!

IMGP9609 Xavi 1erllarg IMGP9616

Els dos primers llargs son els mes vertical de la via, s’ha de superar un pas atlètic, bavaresa fàcil i un parell de passsos de V+. Baixem uns metres i ens recoloquem en la propera paret. En el 3er llarg comença l’adherència i les assegurances allunyen més.

3er llarg Roger

A la sortida de la R4 el parabolt està una mica lluny, en Ferran i jo ens mirem al Roger com li costa xapar, uy uy uy… Després afluixa xapa un parell de parabolts i fa reunió cap a la dreta. Ara venen uns llargs fàcils fins a R9 que fa en Ferran, va tan fletxa que tira recte i apareix a mitja placa d’adherència 5C del dècim llarg.

Super Fer IMGP9646 IMGP9648

A la sortida de R10 tambè hi ha un cop de gas, 8 o 9 m  de slab fins una xapa que hi ha despres d’una sabina seca.

CimTarteram Ressenya Postres de Music

Finalment arribem al cim ara tan sols queda baixar cap a la dreta a buscar el segon collet, d'aquí ja seguirem fites, canals, tarteres, fins a peu de paret, aquest darrer tram té varies opcions possibles i en poc mes d’una hora som al cotxe.

Escalada feta per Roger, Ferran i Xavier el diumenge 11 d’Octubre .