divendres, 26 de març del 2010

Necronomicón a Roca dels Arcs + Ces a Zaratrusta, Vilanova de Meià

El diumenge 28 dia desprès de la ciclogènesi explosiva o borrasca perfecta vam anar a Vilanova de Meia, a veure si trobàvem un racó per escalar una mica reguardat. La intenció era fer Amatista o La frontera al Pas Nou, però tan sols baixar del cotxe, buf quin fred que fotia!!! . Be, doncs tira amunt a veure si podem fer deportiva, tampoc. Que fem?. Som aquí per tibar no?. Llavors vam decidir per la Necronomicón que ni el Ferran ni jo l’havíem fet. Via equipada de 140 m que al principi, el primer llarg ens va agafar una mica freds i no notàvem els dits, però a mesura que vam guanyar metres la roca es va anar calentant i vam gaudir mes de l’escalada.

El primer llarg li tira el Ferran que li tenia ganes, cal tirar a la dreta i desprès cap a l’esquerra. Les xapes allunyen una mica i té un pas tontet per superar una pantxeta.

Fer 1er llarg Xavi 1er llarg R antiga

El segon llarg el faig jo, és fàcil i curt tan sol dos xapes. El tercer el mes guapo de la via, flanqueig a la dreta i desprès recte amunt seguin les típiques ratlles, hi ha 8 m de passeig abans d’arribar a la R, si pot ficar algun ferro. El darrer llarg és d’orientació, doncs la paret perd la verticalitat. És fàcil d’assegurar, cap a l’esquerra al sortir de la reunió i desprès amunt hi ha un clau, savines ...

2on llarg Fer relajao R2 Foto cim               mosquito

Baixem caminant fins al cotxe, com s’ha arreglat el temps, mengem alguna cosa i decidim escalar una via a la paret de Zaratrusta, la via escollida és la Ces. Una bonica via d’escalada ràpida, son tres llargs i desprès es baixa rapelant. El primer V+ lo començo jo, és vertical i amb les típiques ratlles. La part més complicada potser és l’entrada a la R, que queda a la dreta. El segon llarg és per al Ferran 6 a molt guapo també i amb algun pas finet. L’últim és curt amb cantos peculiars. Aquesta via la vam gaudir força per la qualitat de la roca i la temperatura agradable, es va arreglar el dia.

Fer al 1er llarg Xavi al 1er llarg R1 Fer al 2on llarg Paret ZaratrustaCICLOGENESIS EXPLOSIVA

Escalada feta el diumenge després de la tormenta perfecta